Resolució EMT/4215/2023, de 29 de novembre, publicada al DOGC número 9062, de 18 de desembre de 2023

18/12/2023

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat una convocatòria anticipada de subvencions per a mobilitats d'aprenentatge a l'estranger en el marc del programa Erasmus+ ITER Mobility.

El programa Erasmus+ ITER Mobility té com a objectiu donar suport, mitjançant l'aprenentatge permanent, al desenvolupament educatiu, professional i personal de persones en l'àmbit de la formació professional, tant dins com fora d'Europa.

Per a l'execució del programa, el SOC ha constituït un consorci. Poden participar en el programa les persones amb vinculació amb els centres que formen part del consorci; les persones que han obtingut un Certificat de Professionalitat en un dels centres membres del consorci; i, les persones amb una vinculació laboral amb els centres.

Les actuacions subvencionables en aquesta convocatòria són: la mobilitat internacional al país d'acollida, la formació lingüística i la mobilitat del personal professional

En el cas del personal professional vinculat al centre de formació, també se subvenciona la mobilitat a l'estranger, amb l'objectiu d'una experiència d'aprenentatge per observació en centres de formació o centres de treball.

La convocatòria és anticipada per a l'any 2024 i és pluriennal pels anys 2024 i 2025.

La Guia del Programa Erasmus+ s'elabora d'acord amb el programa de treball anual d'Erasmus+, on es recull les característiques tècniques que determinen les condicions d'execució del programa, així com els imports de la subvenció vinculats a les diferents actuacions. En aquesta convocatòria, la Guia del Programa de referència és la de l'any 2023.