Resolució EDU/1309/2024, de 25 de març, publicada al DOGC número 9149, de 24 d’abril de 2024

29/04/2024

S’obre el procediment de convocatòria pública per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya, en règim de concurrència no competitiva, destinades al finançament dels conservatoris de música de la seva titularitat, del curs 2022-2023.

Poden ser entitats beneficiàries de les subvencions establertes per l'Ordre EDU/5/2024, de 19 de gener, els ens locals de Catalunya titulars de conservatoris de música que compleixin els requisits següents:

a) Que estiguin autoritzats a impartir els ensenyaments artístics professionals de música i que rebin la denominació de conservatoris a l'empara del Reial Decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats a la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

b) Que figurin inscrits en el registre de centres docents del Departament d'Educació.

c) Que tinguin alumnat matriculat i que aquest hagi finalitzat el curs escolar objecte de la subvenció, sense causar baixa o anul·lació de matrícula en el centre.

Els ens locals interessats poden presentar el formulari de sol·licitud de la subvenció, el formulari de justificació i la documentació que estableixen les bases reguladores 4 i 5 de l'Ordre EDU/5/2024, de 19 de gener, en el termini de 20 dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

La presentació de la sol·licitud i de la documentació corresponent s'efectua i es tramet, exclusivament per via electrònica, utilitzant la plataforma de l'Extranet de les Administracions Catalanes (EACAT).

Per presentar la sol·licitud electrònicament, cal que la entitat titular del centre educatiu o el seu representant legal disposi d'un certificat vàlid i vigent emès per qualsevol entitat de certificació classificada pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya com a vàlida per identificar la ciutadania i les entitats davant de les administracions públiques catalanes. La relació de certificats digitals vàlids es pot consultar a la secció "Com tramitar en línia” de l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits/sobre-tramits-gencat/com-tramitar-en-linia).

Els ens locals han de presentar, mitjançant el formulari de justificació, la documentació següent:

1.- Una memòria explicativa del compliment de la finalitat de l'acció, activitat o projecte subvencionat, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts corresponent al curs escolar objecte de la subvenció.

2.- Una Memòria econòmica, signada pel representant legal, que ha de contenir:

a) La declaració del beneficiari sobre el nombre i la relació d'alumnat (nombre d'unitats físiques considerades com a mòdul) matriculat al conservatori de música, que hagin finalitzat el curs escolar objecte de la subvenció, sense causar baixa o anul·lació de matrícula en el centre.

b) La quantia de la subvenció calculada sobre la base de la relació quantificada d'alumnat (nombre d'unitats físiques considerades com a mòdul) i el mòdul màxim, per unitat i curs, previst en la convocatòria.

c) Si escau, un detall d'altres ingressos o subvencions que hagin finançat l'activitat subvencionada, amb indicació del seu import i procedència.

3.- Una declaració responsable, del representant legal, amb informació relativa a les retribucions dels òrgans de direcció o administració, només per a aquells beneficiaris que demanen un ajut d'un import superior a 10.000,00 euros.

Als efectes de la documentació esmentada per als apartats 2) i 3) s'utilitzaran els models normalitzats disponibles a l'apartat de "Tràmits”, prestador Departament d'Educació, convocatòria "Subvencions per al finançament dels conservatoris de música d'ens locals. Curs 2022-2023”/informació del servei/tràmits del servei/ justificació de la subvenció/documentació.