Aquest any, el Dia Mundial del Medi Ambient dirigirà la mirada del món cap a tres desafiaments greus, encara que sovint passats per alt: la degradació del sòl, la desertificació i la sequera. La nostra prioritat ara ha de ser restaurar els ecosistemes: cuidar els nostres boscos, replantar noves superfícies, rehumidificar els nostres aiguamolls i revitalitzar els nostres sòls

Des de l’FMC donem suport a totes les iniciatives encaminades al foment dels principis del Pacte Verd Europeu: economia circular, energia neta, eficiència energètica, mobilitat sostenible, increment de la biodiversitat, eliminació de la contaminació i lluita contra el canvi climàtic al nostre planeta

05/06/2024

Avui dia 5 de juny, i com cada any des del 1974, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA). Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient; va ser establert per primera vegada per l'Assemblea General de les NNUU el 1972 i celebrat per primera vegada el 1974, per tant, enguany es commemora el 50è aniversari.

Enguany la campanya del Dia Mundial del Medi Ambient de 2024 se celebra sota el lema "Les nostres terres. El nostre futur. Som la #GeneracióRestauració".

Des de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) considerem que no podem retrocedir en el temps, però sí que podem fer créixer els boscos, revitalitzar les fonts d'aigua i restaurar els sòls. Per això volem compartir la Declaració institucional amb la que volem, entre d’altres, reiterar la tolerància zero davant qualsevol acció violenta contra la degradació del medi ambient i la degradació del nostre planeta, frenar la pèrdua de la biodiversitat i protegir els ecosistemes i, en especial, fer front a la sequera, la desertificació i la degradació de la terra que amenacen les regions del nostre país, Europa i el planeta Terra, i promoure la consciència pública sobre les qüestions relacionades amb la desertificació, la degradació de la terra i la sequera.