El programa Go Green, Get Digital, Be Resilient, dins del projecte europeu TASTE (Transformative Approaches for Sustainable Food in Tourism), obre convocatòria per seleccionar projectes col·laboratius que promoguin iniciatives innovadores al sector turístic vinculat a l’alimentació.

28/07/2025

La convocatòria, adreçada principalment a pimes turístiques de Bèlgica, Espanya, Itàlia, Eslovènia i Letònia, busca impulsar la transició verda, la digitalització i la resiliència del sector mitjançant accions concretes, col·laboratives i replicables. Es preveu finançar almenys 40 projectes, amb un ajut directe de 15.000 € per projecte, i la possibilitat d’accedir a 10.000 € addicionals per als 15 projectes millor valorats.

Els projectes seleccionats participaran també en activitats internacionals de mentoring, esdeveniments de networking i formació especialitzada, com la TASTE Challenge Day a Brussel·les (novembre de 2025) o la Demo Day a Barcelona (març de 2026).

Qui pot presentar-se?
- Consorcis formats per entre 2 i 5 entitats independents.
- Com a mínim un 50% dels socis han de ser pimes turístiques.
- El lideratge ha de ser assumit per una pime turística amb seu a un dels cinc països elegibles.
- També poden participar entitats d’altres països de la UE o associats al Programa del Mercat Únic.

Els projectes han de treballar almenys dues temàtiques de transformació, com ara:
- Transició verda: cadenes de subministrament locals, reducció del malbaratament alimentari, sistemes circulars, etc.
- Transició digital: storytelling digital, traçabilitat, comerç electrònic, etc.
- Resiliència: diversificació de l’oferta, planificació de riscos, benestar del personal, etc.

Presentació de sol·licituds: a través del portal EUSurvey. Cal presentar el formulari de sol·licitud i el pressupost segons les plantilles oficials disponibles al web del projecte.

La data límit de presentació és el 2 de setembre de 2025.