Publicades al DOGC núm. 6832, de 17 de març de 2015

20/03/2015

La Resolució aprova les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional.

Aquestes bases específiques complementen tot el que estableix la Resolució CLT/2383/2014, de 17 d’octubre (DOGC núm. 6738, de 29.10.2014), per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s’aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència, modificades per l’acord publicat mitjançant la Resolució CLT/266/2015, de 3 de febrer (DOGC núm. 6816, de 23.2.2015).

La resolució deroga les bases publicades mitjançant l’annex 3 de la Resolució CLT/1275/2013, de 28 de maig, per la qual es dóna publicitat a l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions del sector de la música.

L’objecte d’aquesta línia de subvencions és donar suport a la contractació artística de la programació realitzada de música en viu de caràcter professional, en les modalitats següents:

a) Festivals organitzats per ajuntaments i ens que en depenen.

b) Programació de música en viu (que pot ser, entre d’altres: festivals, cicles, temporades i programació estable de sales) realitzada per empreses o entitats privades.

2. En queden exclosos, a tots els efectes, els concerts següents:

a) Els que no tinguin despeses per caixets.

b) Els que no formin part de cap festival, cicle, temporada o programació estable de sales.

c) Els que no estiguin publicitats.

d) Els que formin part de les programacions estables d’ajuntaments i ens públics que en depenen.

e) Els que formin part dels programes de festa major.

f) Els destinats al ball del públic assistent.

g) Els que consisteixin en la contractació estable o regular d’una mateixa formació musical.

h) Els que es realitzin en el marc de cursos o concursos i els concerts d’alumnat i professorat organitzats en centres educatius.

i) Els que no estiguin oberts al públic en general.

j) Les sessions de discjòqueis que actuïn amb anterioritat o posterioritat als concerts, i les sessions habituals de discoteca a la sala.

k) Els concerts benèfics.

Les subvencions previstes en aquestes bases s’adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

Per a la modalitat a) de la base 1.1 (festivals organitzats per ajuntaments i ens que en depenen) únicament poden optar a les subvencions els ajuntaments de Catalunya i ens que en depenen, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic.

Per a la modalitat b) de la base 1.1 (programació de música en viu realitzada per empreses o entitats privades) poden optar a les subvencions les empreses privades, ja siguin persones físiques o jurídiques, incloses les societats civils, o les entitats privades sense ànim de lucre.

El formulari de sol·licitud ha d’incorporar, juntament amb les declaracions que disposa la base general 7, una declaració responsable de la persona sol·licitant en referència a la suspensió o anul·lació del concert o concerts, si escau, d’acord amb el que estableix la base 3.3. Aquesta declaració ha d’anar acompanyada del contracte d’actuació signat entre la formació i el programador.

Respecte del projecte d’activitat, segons model de l’ICEC, aquest ha d’incloure el següent:

a) Memòria de l'activitat, segons model de l'ICEC.

b) Fitxa de programació, segons model de l'ICEC.

c) Material promocional: programes de mà o cartells, i qualsevol altre material, publicitari o informatiu, emprat en la campanya de difusió.

d) Relació de factures.