Xavier Bosch, membre de la Comissió Tècnica de Residus de la Comissió de Medi Ambient de l'FMC, i cap dels serveis tècnics del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, hi participa en representació de la Federació de Municipis de Catalunya

30/04/2015

La sessió de 16 d'abril, adreçada als ens locals, va tenir lloc al Cosmocaixa de Barcelona i amb el títol 'Cap a un nou model de gestió de RAEE'.
L'obertura de la Sessió va ser a càrrec de Francesc Giró, adjunt a direcció de l'Agència de Residus de Catalunya. Seguidament es va presentar el Reial decret 110/2015, de 20 de febrer, sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics, com afecta els ens locals i quines són les noves obligacions, a càrrec de Begoña Fabrelles, consellera tècnica de la Subdirecció General de Residus del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

A continuació, Josep Simó, director de l'àrea municipal de l'Agència de Residus de Catalunya, va parlar sobre el seguiment de les obligacions dels ens locals respecte del Reial decret 110/2015, des de Catalunya.

La Federació de Municipis de Catalunya va intervenir a la Taula Rodona sobre la implantació del nou model de gestió de RAEE i les seves implicacions per als ens locals, compartint la Taula amb l'Albert Torras de l'àrea Metropolitana de Barcelona; Francesc Canalias, de l'ACM; Begoña Fabrellas, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; i Josep Simó, de l'Agència de Residus de Catalunya.

L'Agència de Residus de Catalunya ja ha posat a disposició dels assistents les presentacions de les diferents intervencions en les sessions organitzades per explicar el RD 110/2015.