En el BOE de 13 de juny es va publicar la Llei orgànica 6/2015, de 12 de juny, de modificació de la LO 8/1980, de 22 de setembre, de finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA), i de la Llei orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF)

16/06/2015

Aquesta llei conté dos articles que modifiquen respectivament la LOFCA, i la Llei d’estabilitat, LOEPSF, i que afecten principalment les comunitats autònomes, però la Llei 6/2015 també conté una sèrie de disposicions addicionals i finals que sí que afecten de manera més directa les entitats locals. Concretament:

    • Disposició addicional primera. Finançament de l’execució de sentències firmes per part de les Entitats Locals.

    • La Disposició addicional segona estableix la Compensació a Entitats Locals, es fa efectiva la compensació de les quotes de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica que són objecte de condonació en l'any 2015. 

    • La Disposició final segona modifica la Llei 30/1992, de 26 de  novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i el Procediment Administratiu Comú, en concret pel que fa al personal al servei dels consorcis, al seu règim jurídic i retribucions.
    • La Disposició final cinquena que modifica la Llei 47/2003m de 26 de novembre, General Pressupostària, pel que fa a les Societats Mercantils i altres ens controlats pel sector públic. L'Estat promourà consorcis amb les CCAA o les EELL amb l'objecte de coordinar el règim pressupostari, financer, comptable i de control de les societats mercantils en les què participin, de forma minoritària, entitats que integren el sector públic estatal, autonòmic o local.
    • Disposició final sisena que modifica la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d’Impuls de la factura electrònica i creació del règim comptable de factors del Sector Públic.
    • I per últim, la Disposició final vuitena, l’aplicació de determinats beneficis a fusions de municipis, d’acord amb la Llei de Bases de Règim Local modificada per l’RSAL.

Aquesta llei és vigent des del dia següent de la seva publicació en el BOE.

 

Ordre HAP/1098/2015

En el mateix BOE del dissabte, 13 de juny, també hi podeu trobar l’Ordre publicada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques relativa a la modificació dels articles 1, 2 i 6 de l’Ordre sobre declaració de béns i serveis de contractació centralitzada. Aquesta ordre ja és vigent des del dia següent a la seva publicació en el BOE.

 

Nova aplicació per l’enviament de la informació sobre venciments i liquidacions en el trimestre juliol-setembre 2015 amb destí a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) dels Fons regulats en el RDL 17/2014

També aprofitem aquesta nota per informar-vos que en la pàgina web de l’Oficina Virtual per a la Coordinació Financera amb les Entitats Locals s’ha habilitat la nova aplicació informàtica perquè els interventors de les Entitats Locals proporcionin a l’ICO les dades bancàries necessàries per efectuar les transferències que cobreixin els venciments del pròxim trimestre (juliol-setembre) d’aquells préstecs pels quals es va sol·licitar l’adhesió al Fons de Finançament, i que, en el moment actual, es troben en condicions de prudència financera.

Per altra banda, es proporcionarà, en el seu cas, les dades del compte de l’ajuntament on s’efectuarà, per part de l’ICO, els reintegraments de les liquidacions negatives de la participació en els tributs de l’Estat dels exercicis 2008 i 2009, per aquells ajuntaments que amb càrrec al Fons d’Ordenació, van sol·licitar el finançament dels esmentats reintegraments.

Aquesta aplicació informàtica estarà oberta fins al 18/6/2015. I juntament, amb l’aplicació a la pàgina de l’Oficina Virtual trobareu la guia informativa que ha publicat el Ministeri per explicar el funcionament i la forma per complimentar les dades que cal enviar.