Aquesta resolució aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals que consten a l'annex d'aquesta Resolució i fa pública la convocatòria de subvencions per a l'any 2015 destinada als ens locals de Catalunya per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals

23/06/2015

La Llei 8/2008, del 10 de juliol, de finançament de les infraestructures de gestió dels residus i dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus, especifica, a l'exposició de motius, que aquest cànon ha de contribuir a un desplegament eficaç de la recollida selectiva de la fracció orgànica i, per tant, als objectius establerts per la política de la Unió Europea en matèria de gestió de residus municipals, que obliga a una reducció progressiva de l'entrada de residus municipals biodegradables en dipòsit controlat. I aquest principi determina, en conseqüència, els criteris per a la distribució dels fons procedents d'aquest cànon.

El termini per presentar sol·licituds en aquesta convocatòria serà fins al 15 de setembre de 2015. L'import total, de set-cents mil euros (700.000,00 eur), que s'assigna a la convocatòria per al 2015, s'aplicarà a la partida pressupostària 760.15.05 provinent del Fons de Gestió de Residus amb càrrec a l'exercici 2015. Aquest pressupost es distribuirà en dues línies d'actuació per a la millora i l'increment de la recollida selectiva de la FORM:

L'assignació pressupostària d'aquesta convocatòria pot ser objecte d'ampliació d'acord amb la normativa d'aplicació i segons la disponibilitat pressupostària, amb l'autorització prèvia de la Junta de Govern del Fons de Gestió de Residus Municipals.

Els fons no emprats en una de les dues línies d'actuació es podran reassignar a l'altra línia. En el cas que restin fons sense assignar a cap de les dues línies d'actuació, aquests es retornaran al fons de gestió del cànon.