Organitzat per la Fundació Pere Tarrés i Didania, els dies 16 i 17 d'octubre té lloc aquest tercer congrés, que enguany està dedicat a la contribució del lleure educatiu en el segle XXI. Les anteriors edicions es van centrar en les colònies (1994), i en les perspectives de l’educació en el lleure (2007)






16/10/2015

En aquesta edició, en la que ha participat el secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle, es vol reflexionar al voltant de quina aportació fan les entitats socioeducatives per a les persones, per a l’escola i les famílies, per a la cohesió social i per a les organitzacions. La intenció és adoptar una perspectiva àmplia i contemplar les múltiples iniciatives que es fan fora de l’aula amb infants i joves, que tenen una certa intencionalitat educativa i que formen part de l’educació no formal. Així, es tindran en compte activitats d’àmbits diversos com les que porten a terme els moviments d’esplai i l’escoltisme, les entitats culturals, esportives, excursionistes, etc.

A més d’abordar aspectes més teòrics, durant el Congrés també es vol oferir un espai per compartir experiències i bones pràctiques que permetin avançar en aquesta dimensió important i cada vegada més reconeguda a la nostra societat. Així, a banda dels treballs en plenari i grupals, es recolliran experiències que puguin ser explicades directament en el Congrés o en un recull de bones pràctiques.

Per tal d’impulsar aquest Congrés i les seves aportacions, s'ha constituït un Consell Assessor, del qual la Federació de Municipis de Catalunya en forma part.