La XXVI Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya s’ha reunit el 23 d’octubre, al Saló del Tinell de Barcelona. S’han escollit els nous òrgans de govern de l’FMC, tal i com determinen els Estatuts de l’entitat, un cop constituïdes les corporacions locals després de les eleccions del maig






23/10/2015

Dos-cents electes locals s’ha aplegat al Saló del Tinell de Barcelona en la XXVI Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya que, entre d’altres qüestions, ha escollit el Consell Nacional i el Comitè Executiu de l’entitat (vocals, vicepresidents i president).

Podeu veure els nous òrgans de govern de la Federació de Municipis de Catalunya a l’arxiu que us adjuntem.

L’acte d’obertura de l’assemblea ha anat a càrrec de Xavier Amor, president de l’FMC; Neus Munté, vicepresidenta del govern i consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat; i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

En el decurs de l'assemblea, Xavier Amor ha presentat la Memòria d'activitats i de gestió de la Federació de Municipis durant aquest 2015, que ha estat aprovada per unanimitat. També han estat aprovats per unanimitat els comptes anuals de l’exercici 2014.

Així mateix, s’ha aprovat per unanimitat la constitució d’una comissió redactora composada pel president, els vicepresidents de l’entitat, i el secretari general per elaborar una proposta de modificació dels Estatuts de l’FMC, a elevar a l’Assemblea general per a la seva aprovació.

També’ s’ha aprovat un acord sobre el futur del municipalisme català en el sentit de començar a debatre sobre la unitat del municipalisme català.

En l’acte de cloenda, han intervingut Oriol Illa, president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector; el reelegit president de l’FMC, Xavier Amor; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Abel Caballero, president de la FEMP i Meritxell Borràs, consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya.