El projecte ha obtingut el premi en la categoria de treball transversal que atorga l’Institut d’Administració Publica Europeu (EIPA) cada dos anys, veredicte que es va fer públic en la cerimònia que va tenir lloc a Maastricht el passat dia 18

26/11/2015

El jurat va atorgar el premi al projecte per haver aconseguit encabir la perspectiva salut en el disseny de ciutats i pobles, d’una manera innovadora, construint coneixement i afegint valor a la societat en tant en quant aspira a millorar la salut de tots els ciutadans.

Es van destacar especialment les sinèrgies establertes entre diferents àrees d’acció política i la implicació directa de 49 professionals de 15 disciplines diferents de la Diputació de Barcelona per promoure entorns urbans saludables. Van reconèixer que aquestes iniciatives ajuden a trencar amb la dinàmica dels "compartiments estancs” en l’administració i animen a la cooperació interadministrativa tant verticalment com horitzontalment.

Un aspecte en el què també es va incidir és haver implicat en el projecte a institucions acadèmiques (Escola d’Arquitectura de la UPC i Càtedra UNESCO de sostenibilitat, adscrita a la mateixa universitat), professionals (Col·legis d’Enginyers i IDES) i científiques, en aquest cas CREAL. Aquest aspecte també va ser reconegut pel jurat, perquè que ajuda a establir ponts entre el coneixement científic i les polítiques públiques.