Continua la campanya de formació anticorrupció per a electes locals que organitzen la Federació de Municipis de Catalunya juntament amb l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i l'ACM. La tercera sessió va tenir lloc dijous 11 de febrer al Telecentre de la Seu d’Urgell






16/02/2016

Aquestes actuacions volen conscienciar alcaldes i regidors del seu paper de lideratge en la lluita contra la corrupció i de la necessitat de la seva implicació activa en les tasques de prevenció i en la promoció de conductes d’acord amb les exigències del bon govern i de la bona administració. Al mateix temps, les conferències pretenen respondre les preguntes que sovint es plantegen alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, equips de govern i plens municipals, d’acord a la demanda, cada cop més exigent, de la ciutadania de fomentar la integritat de les seves institucions.

Aquesta onada de sessions presenta la novetat de ser oberta a tots els municipis, i s’estén a tot el territori català, amb sessions programades a la resta de demarcacions durant el primer trimestre de 2016. Així, hi ha convocades sessions a Tarragona, Lleida i Girona, a més de les que es van celebrar a Barcelona i a les Terres de l’Ebre.

La presentació de la jornada a La Seu d’Urgell, a la que hi van assistir una vintena d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, va anar a càrrec d'Amador Marquès, alcalde de Bossòst i membre del Comitè Executiu de l'FMC i president de l'Àmbit sectorial de Territori, Sostenibilitat i Serveis Urbans de la Federació de Municipis de Catalunya; de la directora adjunta de l’Oficina Antifrau, Maite Masià; i de Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Els dos formadors de l'Oficina Antifrau en aquesta sessió van ser Jordi Tres i Jordi Ribalta.

Les properes sessions són les següents:

El 18 de febrer, a la Diputació de Tarragona – Sala Santiago Costa

El 25 de febrer, a la Casa de Cultura de Girona – Aula Magna

I, finalment, el 3 de març, a la Sala d'Actes de la Diputació de Lleida