Continua la campanya de formació anticorrupció per a electes locals que organitzen la Federació de Municipis de Catalunya juntament amb l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i l'ACM. La cinquena sessió va tenir lloc dijous 25 de febrer a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona






26/02/2016

Aquestes actuacions volen conscienciar alcaldes i regidors del seu paper de lideratge en la lluita contra la corrupció i de la necessitat de la seva implicació activa en les tasques de prevenció i en la promoció de conductes d’acord amb les exigències del bon govern i de la bona administració. Al mateix temps, les conferències pretenen respondre les preguntes que sovint es plantegen alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, equips de govern i plens municipals, d’acord a la demanda, cada cop més exigent, de la ciutadania de fomentar la integritat de les seves institucions.

Aquesta onada de sessions presenta la novetat de ser oberta a tots els municipis, i s’estén a tot el territori català, amb sessions programades a la resta de demarcacions durant el primer trimestre de 2016.

La presentació de la jornada a Girona, a la que hi van assistir una vintena d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, va anar a càrrec de Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles; Juan Ignacio Soto, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya; i la directora adjunta de l’Oficina Antifrau, Maite Masià.

En la intervenció del secretari general de l'FMC es va refermar el compromís de la Federació per trenar aliances en aspectes vertebrals per als nostres governs locals i per al conjunt del sector públic, destacant que la Llei de transparència aprovada pel Parlament de Catalunya n'és un, però també la simplificació administrativa i la implantació efectiva de la finestreta única empresarial.

Entre d'altres qüestions, Juan Ignacio Soto va destacar "que aquest compromís que ens permet treballar amb comoditat conjuntament amb l'ACM i amb el govern de la Generalitat revela una prioritat que compartim per assegurar que la integritat institucional i les demandes d'innovació i qualitat democràtica són satisfetes pel nostre sistema institucional", afegint a continuació que "el sector públic està per assegurar la prestació dels serveis i per assegurar també, i alhora, l'eficàcia dels recursos per guanyar en competitivitat i contribuir al desenvolupament econòmic".

La darrera sessió tindrà lloc el 3 de març, a la Sala d'Actes de la Diputació de Lleida.