El Seminari Tècnic Local té l’objectiu de contribuir a la formació continuada dels tècnics d’administració local, fet que, sens dubte, possibilita una millora en la gestió dels serveis que les administracions locals presten als ciutadans






03/03/2016

La sessió que tindrà lloc el mes d'abril posarà un èmfasi especial en els problemes derivats del canvi climàtic. A continuació, es visitarà el parc natural del Delta del Llobregat, una zona de gran valor ecològic malgrat la pressió antròpica del seu entorn.

Al mes de juny, en la sessió dedicada a l’urbanisme, s'abordaran problemes molt concrets en relació amb les llicències d’edificació, les zones inundables i l’encaix de les indústries de risc en el teixit urbà.

La sessió del dia 1 de juliol es dedicarà a les novetats legislatives en relació amb la gestió dels serveis públics, amb una taula rodona sobre la Llei 16/2015, de 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa.

Després de la pausa estival, al setembre, s’analitzarà el planejament territorial i urbanístic a través de la modificació de la Llei de costes, de la seva incidència en les ciutats intel·ligents (smarts cities en anglès) i el patrimoni arquitectònic.

A continuació, la jornada sobre les eines per a la gestió dels serveis urbans, se centrarà en aspectes econòmics i organitzatius de la gestió de serveis locals, especialment d’interès en l’actual conjuntura de limitacions pressupostàries.

El novembre és el torn de la gestió urbanística, un dels temes més demanats, amb qüestions també de forta incidència econòmica.

Finalment, al mes de desembre, el Seminari tornarà a dedicar una sessió a l’habitatge públic, un àmbit de gran interès en aquests moments.