El dimecres 25 de maig, a la seu de l'entitat, es va reunir el grup de treball de l'aigua, creat en el si de l’Àmbit de Territori, Sostenibilitat i Serveis Urbans de l’FMC, per tractar sobre el model de sanejament en alta que està impulsant el Departament de Territori i Sostenibilitat. Demà dimecres 1 de juny s'ha convocat una altra reunió del grup d'experts, a la seu de la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat per continuar tractant aquest tema






31/05/2016

La reunió del dia 25 de maig, presidida per Amador Marquès, president de l'Àmbit de Territori, Sostenibilitat i Serveis Urbans de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Bossòst, i a la que també hi van assistir diversos tècnics d'ajuntaments, d'empreses municipals i de consorcis, va servir per debatre el Model de Sanejament en alta, impulsat pel govern de la Generalitat de Catalunya.

Aquest grup de treball de la Federació de Municipis de Catalunya va acordar per unanimitat que aquestes primeres línies sobre les quals es presenta un nou model de gestió de sanejament en alta han d'identificar amb major precisió -per avaluar el seu impacte sobre el món local- tres eixos sobre els quals cap adoptar hores d'ara una posició critica sobre el document estudiat. En primer lloc l'eix competencial; en segon lloc, l'eix de les infraestructures físiques i funcionals; i, en tercer i darrer lloc, l'eix fiscal i econòmic. Tot això atesa la importància que aquest model de sanejament té per al món municipal i per a la millora de l'eficiència del sistema.

Amb una valoració critica del document sotmès a anàlisi i debat, els experts van concloure que el procés que ara s'enceta de nou hauria de recuperar propostes que des del món local s'han formulat a l'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA) en els darrers anys, sense resultats tangibles. Tanmateix aquest grup d'experts va demanar un període de temps raonable per treballar en aquest nou model en clau d'eficàcia i d'interès per als nostres ajuntaments i usuaris.