L'objecte d'aquest Fòrum, organitzat per la Diputació de Barcelona, i que porta per títol 'Innovació, escola i municipis', és conèixer de primera mà en què consisteixen els projectes d'innovació educativa, quins reptes comporta l'extensió d'aquest model al conjunt del sistema, i quines podrien ser les possibilitats d'intervenció dels ens locals en el marc de les polítiques educatives locals, assegurant una educació de qualitat per a tothom com una prioritat






28/09/2016

Per part de la Federació de Municipis de Catalunya, Gisela Navarro, tinent d'alcalde d'Educació de Viladecans, ha intervingut a la Taula Rodona amb el títol 'Els municipis davant la innovació educativa: El repte de ser-hi i garantir-ne l'equitat', juntament amb Esther Salat, vocal de la Comissió d'Ensenyament de l'ACM. La taula rodona ha estat presentada per Eduard Vallory, director del programa "Escola Nova 21" i president del Centre UNESCO de Catalunya.

Més de 300 tècnics municipals han debatut sobre educació en aquesta jornada celebrada el 28 de setembre a l'Auditori del CaixaFòrum Centre Social i Cultural de l'Obra Social. L'objectiu principal ha estat reflexionar al voltant del paper d’ajuntaments, regidors, tècnics municipals i consells comarcals en la transformació educativa dels centres cap a models més centrats en les necessitats i interessos de l’alumne. S'han explicat iniciatives amb una llarga trajectòria en el suport a la innovació d’escoles i instituts com la Xarxa d’instituts innovadors de l’ICE de la UAB, el Projecte Tàndem o l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona.