La Diputació de Lleida va acollir ahir una sessió informativa adreçada a electes locals, responsables en matèria de personal dels ens locals, representats dels empleats públics, agents socials i empleats públics, per presentar els continguts d'aquest Acord i el procediment necessari per adherir-s'hi






29/11/2016

A Catalunya hi ha 948 ajuntaments, dels quals el 80% tenen una població inferior als 5.000 habitants. I d’aquest conjunt d’ajuntaments entre un 60 i 70% no disposen d’un instrument de regulació de les condicions de treball dels seus empleats públics, això suposa que sovint les condicions de treball es regeixin per convenis col·lectius del sector privat, que disposen de regulacions adaptades a les necessitats del món empresarial i no pas a les necessitats del sector públic. L’Acord comú proporciona marc de relacions col·lectives adaptada al marc legal vigent i a les necessitats dels governs locals.

El dia 16 de desembre de 2014 la Federació de Municipis de Catalunya, l'ACM, UGT i CCOO van subscriure l’Acord comú de condicions dels empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants. L’Acord de Solsona, que és el nom que rep l’Acord únic en honor al lloc on es va signar, es va tancar després de prop d’un any de negociacions entre les parts implicades, amb la voluntat d’oferir als ajuntaments de menys de 20.000 habitants, la major part dels quals no disposen d’instruments de regulació de les condicions de treball del seu personal, una eina útil que garanteixi un marc estable de drets i deures dels empleats públics, homologat i adequat a la realitat i a les necessitats dels ens locals del nostre país.

L'acte d'ahir va estar inaugurat per la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló; i per David Rodríguez, alcalde de Solsona. A continuació van presentar l'acord els membres de la Comissió de seguiment Silvia Folch, vicepresidenta segona de l’Àmbit de Serveis Econòmics de l’FMC i regidora del Masnou; Francesc Colomé i Tenas, president de la Comissió de Funció Pública de l’ACM i alcalde de les Franqueses del Vallès; José Gabriel Tinoco, responsable del Sector d’Administració Local de CCOO a Catalunya; i Carles Villalante, secretari de Política Institucional de l'FSP-UGT de Catalunya. I van presentar els continguts de l'Acord i el procediment necessari per adherir-s'hi Albert Guilera, cap del Serveis Jurídics de l’ACM; Antonio Cubel Jiménez, delegat sindical de CCOO; Carles Villalante, secretari de Política Institucional de l'FSP-UGT de Catalunya; i Eugènia Revilla Esteve, lletrada dels Serveis Jurídics de l’FMC i responsable de Formació.