El programa del Congrés, que tindrà lloc els dies 22 i 23 de març a Barcelona, s’estructura en un conjunt de 6 sessions temàtiques, en cadascuna de les quals, en general, es desenvolupen 2 o 3 Ponències, s’exposen experiències pràctiques i finalment, es duu a terme una Taula Rodona referida al contingut bàsic de la sessió






25/01/2017

En la presentació del Primer Congrés del l'Aigua a Catalunya es va dir que aquest podria constituir el marc idoni per avançar en la solució dels problemes relatius al món de l’aigua a Catalunya, si es partia del convenciment que ningú té el patrimoni de la veritat absoluta i que els plantejaments estrictament ideològics o pretesament dogmàtics mai no han donat resultats positius. Per això, es va plantejar aquell I Congrés des d’una perspectiva oberta i plural, de manera que ningú que tingués quelcom a aportar en positiu sobre les diferents problemàtiques i sensibilitats de tot tipus que operen respecte de l’aigua, quedés fora del debat.

També es va fer una reflexió: si aquest Congrés finalitzés el 19 de març de 2015, s'haurien equivocat i profundament. Aquell I Congrés de l’Aigua a Catalunya hauria de tenir vocació de perdurabilitat i així hauria de continuar la seva feina demà, passat, i l’altre, i l’altre... De forma coherent amb aquesta reflexió, s'ha difòs i explicat arreu el territori el conjunt de Conclusions que va elaborar el Comitè Científic Tècnic del I Congrés.

Ara, conscients de que cal aprofundir en la recerca de solucions als problemes que pateix el sector de l’aigua a casa nostra, s'organitza aquest segon Congrés, amb el mateix esperit constructiu i participatiu que va inspirar l’exitosa edició anterior.

Un Congrés de les característiques esmentades ha de permetre la participació activa del màxim número d’agents involucrats en la planificació, ordenació i gestió dels serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua i, en conseqüència, té la pretensió d’adreçar-se al conjunt de les Administracions Públiques amb competències en la matèria, als gestors públics o privats sota quina responsabilitat es desenvolupen les competències que les lleis atribueixen a cadascun d’ells, als professionals de les diferents qualificacions que hi actuen i, en general, a tots aquells ciutadans interessats i preocupats per la millora de l’eficiència quantitativa i qualitativa de l’aigua que consumeixen.