Aquest matí s'està portant a terme una altra sessió del curs sobre com millorar la gestió del servei públic de l'aigua, programat per la Federació de Municipis de Catalunya, amb el que pretenem obtenir una visió panoràmica i pluridisciplinària en relació a la prestació dels serveis del cicle local de l’aigua des d’una perspectiva social, econòmica, ambiental i democràtica






16/05/2017

En aquest cas, la sessió tindrà tres ponències:

La primera, sobre 'L’aigua, Dret Humà i bé comú. El destinatari del servei i les denominacions en ús: usuaris, abonats, clients. Contractació, drets i obligacions. Atenció a l’usuari. Mecanismes de transparència, rendició de comptes i accés a la informació. El punt de vista del ciutadà i dels treballadors. L’economia del bé comú: tarifació social, gestió de la morositat, polítiques de talls', que va a càrrec de Joaquín García Lucea, cap de la Unitat de Taxes i Preus Públics del Servei de Gestió Tributaria de l’Ajuntament de Saragossa.

La segona tracta sobre 'La titularitat del servei d’abastament d’aigua i el sistema de doble concessió. El ROAS i el règim procedimental en relació als Serveis públic locals. La titularitat de la informació associada al servei. Les modificacions introduïdes per l'LRSAL en relació a l’establiment d’un servei públic i el seu règim de gestió. El monopoli natural. La interpretació de l’interès públic', a càrrec de Joan Anton Font Monclús, secretari general de l’Ajuntament de Tarragona.

La darrera ponència analitza 'L’assumpció de personal procedent de canvis en les formes de gestió dels serveis públics. Cap a la creació d’una figura de personal subrogat?', a càrrec de Joan Mauri i Majós, professor de Dret administratiu de la Universitat de Barcelona.

D'aquest curs mancarà la darrera sessió, que tindrà lloc el proper dimarts 23 de maig, i que tractarà sobre el tractament d'aigües potables; la planificació, gestió i explotació del clavegueram; i sobre el sanejament en alta.