La Generalitat ha acceptat la demanda de les entitats municipalistes (FMC i ACM) fins que no arribi un nou pla d'inversions locals. Amb aquesta ampliació, 23 dels 26 municipis als quals se'ls va concedir la subvenció i que havien d'acabar les obres el 30 de juny d'enguany, disposaran fins al 31 de desembre de 2019 per enllestir el seu projecte






11/07/2018

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha informat que properament també s'autoritzarà una altra pròrroga per als municipis beneficiaris de la convocatòria 2010 que encara no hagin finalitzat les obres. Aquests havien de finalitzar els projectes el desembre d'enguany.

Els 23 municipis són la Bisbal d'Empordà, Cornellà de Llobregat, Gavà, Lleida, Montornès del Vallès, Reus, Sant Feliu de Guíxols, Torelló, Anglès, Arbúcies, les Borges Blanques, Calaf, Centelles, Falset, Figaró-Montmany, Sant Martí de Tous, Juneda, Llagostera, Martorelles, el Pont de Suert, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau i Ulldecona.

La Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial va crear el fons de foment del Programa de barris per finançar projectes d’intervenció integral que tinguessin com a objectiu la millora urbanística, social i econòmica de barris. Es buscava impulsar-ne la rehabilitació global per evitar-ne la degradació i millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees, tot afavorint la cohesió social.

Una vegada els ajuntaments presentaven els seus projectes a cada convocatòria d’ajuts, els criteris per a adjudicar-los tenien en compte si les àrees triades patien dèficits en equipaments, problemes demogràfics com la pèrdua o envelliment de la població, o dificultats en el seu desenvolupament econòmic. Així, les diverses convocatòries de subvencions valoraven que els projectes incloguessin actuacions de millora de l’espai públic, rehabilitació dels elements col·lectius dels edificis, provisió d’equipaments, foment de l’eficiència energètica, supressió de barreres arquitectòniques o programes de millora econòmica. D’altra banda, es valorava l’equitat territorial.