La Xarxa Europea de Turisme Cultural va atorgar el passat 23 de setembre en el Centre Internacional de les Arts Josep de Guimarães (Portugal) els Premis Europeus de Turisme Cultural 2016 que, en aquesta edició, estaven dedicats al reconeixement d'experiències turístiques associades amb el patrimoni cultural immaterial. Tossa ha obtingut un tercer premi europeu en reconeixement a la seva estratègia de turisme gastronòmic centrat en la cuina catalana tradicional i en els productes agroalimentaris locals






07/10/2016

La cerimònia de lliurament va congregar més de 200 persones, destacant la presència de delegats de la Comissió Europa, del Comitè de l'Europa de les Regions i de l'European Travel Commission, així com representants de diverses localitats i regions europees.

El primer premi va recaure en el programa de preservació del patrimoni cultural immaterial del Museu de la Reserva de Turaida (Vidzeme, Letònia), que compta amb un programa associat de turisme cultural comunitari.

El segon guardó va ser per a la Biennal d'Art Contemporània de Salònica (Macedònia, Grècia) per la seva aposta per promoure espais d'intersecció entre la tradició, la innovació i la creativitat a través d'un esdeveniment clau de posicionament de la ciutat com a destinació cultural.

I el tercer premi va suposar un reconeixement per a l'estratègia de turisme gastronòmic de Tossa impulsada per l'Ajuntament i els establiments del sector alimentari, comercial i turístic de la localitat.

(Font: Butlletí dels governs locals i Europa)