Un total de 9 ajuntaments: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i 9 departaments de la Generalitat de Catalunya participen a la IV Marató de l'Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica, una campanya per reduir el consum d’energia i aconseguir recursos per lluitar contra la pobresa energètica


04/02/2019

El total d’equipaments participants és de 122. Hi ha equipaments administratius, culturals, esportius, socials, de sanitat i educatius. De diferents formes, la IV MARATÓ DE L’ESTALVI ENERGÈTIC PER A LA LLUITA CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA implica a més de 3.000 treballadors, 15.000 alumnes i 200.000 usuaris que col·laboraran en accions com: reducció d’hores en la climatització, tancament de lluminàries, aturades parcials d’ascensors, reducció de la freqüència de neteja de filtres, avançament del tancament de pistes per estalviar durant el mes, entre d’altres. La majoria de les accions han estat a proposta dels propis treballadors i usuaris dels equipaments, a qui s’ha explicat el projecte i la destinació de l’estalvi.

La MARATÓ DE L’ESTALVI ENERGÈTIC PER A LA LLUITA CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA, creada i coordinada per l’empresa L’ORIGEN,  és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi  econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.