La Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona ha publicat el llibre 'Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal', en el qual s'analitza el concepte i una vintena d’intervencions en el territori, amb l’objectiu d’incentivar la seva implantació en el món local






25/05/2022

D'aquesta manera es pretén intensificar els processos ecològics a la ciutat amb intervencions inspirades en la imitació de les funcions ecològiques naturals, amb l'objectiu de millorar la salut de les persones, les funcions ambientals i la biodiversitat de l'entorn urbà.

El llibre presenta un important catàleg de solucions basades en la natura que recull una vintena de les aplicacions més reeixides del concepte en municipis d'arreu del món i del nostre entorn. Les propostes han estat compilades per un dels millors equips de recerca europeus en la matèria..

La publicació inclou una part introductòria que en defineix les principals tipologies i els aspectes més rellevants a tenir en compte per a la seva implementació en l’àmbit municipal, incloent-hi la governança, el co-disseny participatiu i el finançament. La segona part, aplicada, incorpora un catàleg amb20 exemples de SbN implementades a escala local en diferents ciutats i pobles del món, amb un focus especial en l’àmbit de la província de Barcelona, com ara Viladecans, Sant Vicenç dels Horts, Cornellà, Barcelona, Mollet del Vallès, Granollers i alguns altres municipis de l’àrea metropolitana.