La xarxa creix amb relació al 2021 i s'hi sumen tant refugis interiors (biblioteques i centres cívics) com exteriors (parcs). Un 46 % de la població metropolitana (sense comptar Barcelona) té un dels refugis a menys de 10 minuts a peu des de casa, un percentatge que augmentarà en els propers anys. L'AMB posarà en marxa una campanya informativa per donar a conèixer el servei, així com tallers, en col·laboració amb el Servei Local de Teleassistència, dedicats a la gent gran






22/06/2022

L'AMB ja ha activat la Xarxa metropolitana de refugis climàticsque consta tant d'espais interiors amb climatització (biblioteques, centres cívics i altres equipaments públics) com exteriors (els grans parcs metropolitans). Aquests espais permeten a la ciutadania refugiar-se de les temperatures extremes dels mesos més càlids, en especial durant les onades de calor com la que la metròpolis està patint aquests dies.

En col·laboració amb 9 ajuntaments metropolitans (Badia del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Sant Feliu de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet), l'AMB disposa d'una xarxa de 55 espais públics que ofereixen el servei de refugi climàtic a la ciutadania, en especial a les persones més vulnerables.

Aquest estiu la XMRC ha multiplicat els espais refugi: s'ha passat dels 20 refugis de la temporada passada als 55 d'enguany. D'aquests 55 refugis, el 45 % són parcs refugi i 55 % equipaments interiors, majoritàriament biblioteques.