El Departament d'Empresa i Treball ha anunciat el finançament del projecte Naturalment Lleida, del Pla de Sostenibilitat turística Vall de Boí i del Consorci Segre Rialb, destí nàutic d'interior


22/11/2022

Els tres projectes turístics a la demarcació de Lleida amb finançament de fons europeus Next Generation EU es van presentar en el marc de la convocatòria extraordinària de 2021 dels Plans de sostenibilitat turística en destinacions

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, els va presentar, dies endarrere, juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i Gilabert; la vicepresidenta del Patronat de Turisme de les Terres de Lleida, Rosa Pujol Esteve; l'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera Diego; i la presidenta del Consorci Segre Rialb, Carme Lostao Otero. 

Els projectes:

Naturalment Lleida. La proposta presentada per la Diputació de Lleida, contempla un conjunt d'actuacions emmarcades en l'oferta turística, amb una clara aposta pels espais naturals com a gran actiu de la demarcació lleidatana i pel desenvolupament turístic sostenible amb l'objectiu de crear un model que sigui capaç de generar riquesa respectant i preservant el territori. Entre d'altres, s'invertirà en les vies blaves del Cardener i Camí del Segre; en la Via Verda de la Noguera Baixa; en punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques; i per dur a terme diverses actuacions al voltant del parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (imatge notícia). A la inversió inicial de 3,5 milions d'euros cal sumar 5,9 milions d'euros addicionals d'inversió induïda.

Pla de sostenibilitat turística Vall de Boí. Amb una inversió de 2 milions d'euros, el Pla té com a objectiu promoure un model de desenvolupament turístic per a la Vall de Boí que sigui inclusiu, intel·ligent i que permeti convertir la destinació en un referent global de turisme accessible i posicionar el territori com un lloc amable per viure i visitar per a les persones amb alguna discapacitat de mobilitat, auditiva, visual o de comunicació o aprenentatge. La inversió induïda estimada per l'aplicació d'aquest Pla seria de 3,2 milions d'euros addicionals. Inclou, entre d'altres, la creació de senders, miradors i experiències turístiques inclusives.

Consorci Segre Rialb, destí nàutic d'interior. El projecte inclou una bateria d'accions per tal que Segre Rialb es consolidi com a estació nàutica d'interior, per la seva singularitat i innovació. Destaquen, per exemple, l'adequació del Canal d'Aigües Braves de Ponts i d'una Via Blava al marge del pantà de Rialb i el riu Segre; la creació d'un mirador astronòmic i d'un parc d'aventures familiar; i el condicionament del Mirador de la Torre i del Mirador del Pou de Gel, a Oliana. Aquest projecte ha de servir per complementar d'altres punts turístics de les comarques de Lleida. Això es finançarà amb 2,5 milions d'euros als quals cal sumar-ne 4 d'inversió induïda.  

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 17 novembre 2022.