Figueres, Girona, Igualada, Manresa, Malgrat de Mar, Pallejà, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan Despí i Súria els signats de l'acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana






24/05/2023

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha signat deu acords amb nou municipis i la Generalitat de Catalunya, per finançar la construcció de 480 habitatges en edificis energèticament eficients destinats al lloguer social o assequible. MITMA aportarà 16,5 milions d'euros dels 72,8 milions d'euros pressupostats per a l'execució d'aquests projectes, amb càrrec als fons Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Els acords recullen ajudes per a la construcció d'habitatges, amb la distribució següent: 
- 184 habitatges en cinc actuacions a Girona 
- 80 habitatges a Sant Joan Despí (imatge notícia)
- 77 habitatges en dues actuacions a Manresa 
- 46 habitatges a Malgrat de Mar 
- 30 habitatges a Figueres 
- 25 habitatges a Sant Fruitós de Bages 
- 24 habitatges a Pallejà 
- 12 habitatges a Igualada  
- 2 habitatges a Súria 

L'objectiu de la iniciativa és contribuir a incrementar el parc públic d'habitatges destinats al lloguer social o preu assequible, mitjançant promocions d'obra nova sobre terrenys de titularitat pública. Aquests habitatges formaran part del parc públic durant un període mínim de 50 anys i el seu consum d'energia primària no renovable haurà de ser, com a mínim, inferior en un 20% als requisits exigits al Codi tècnic d'edificació. 

Les obres hauran d'estar finalitzades el 30 de juny del 2026. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 23 de maig 2023.