L'objectiu d'aquesta guia és poder ser d’utilitat per facilitar la constitució i posada en funcionament dels nous ajuntaments

02/06/2015

La guia està estructurada en diferents apartats, on s’explica els aspectes més destacats, des del règim transitori i la durada del mandat dels actuals ajuntaments, a les actuacions prèvies a la constitució dels nous ajuntaments.

A l’apartat III s’expliquen els procediments per constituir els nous ajuntaments, d’acord amb la LOREG i el ROF, "Les Corporacions Municipals es constitueixen en sessió pública el vigèsim dia posterior a la celebració de les eleccions, és a dir, el dia 13 de juny de 2015”, no obstant això, en el supòsit que es presentés recurs contenciós electoral contra la proclamació dels regidors electes, "l’ajuntament es constituirà en sessió pública el quadragèsim dia posterior a les eleccions, el 3 de juliol de 2015”. Així, com també l’elecció de l’alcalde.

L’apartat VI- Constitució de les Diputacions Provincials i elecció del President- informa sobre les disposicions especials per a l’elecció dels Diputats Provincials amb allò que contempla dels art. 202 al 209 de la LOREG.

En aquesta guia elaborada per la FEMP, també podreu trobar en l’Annex I, les referències a les retribucions dels membres de les Corporacions Locals, d’acord amb la Llei Reguladora de Bases de Règim Local, i l’Annex II trobareu aspectes relacionats amb el personal eventual en les Corporacions Locals.

Referent al personal eventual de les entitats locals, us recordem que l’FMC ha publicat un informe amb "l’anàlisi de la incidència de l’RSAL sobre el personal eventual que ocupa funcions directives en les entitats locals i ens del seu sector públic a Catalunya: identificació de problemes i articulació de recomanacions per afrontar el mandat 2015-2019”, elaborat pel Catedràtic de Dret Constitucional, Rafael Jiménez Asensio.