Decret-llei 5/2024, de 24 d’abril de 2024, publicat al DOGC número 9150, de 25 d’abril de 2024

29/04/2024

Aquest decret llei té per objecte establir mesures extraordinàries i urgents de suport al sector agrari afectat greument per la situació de sequera i s'adopten altres mesures urgents de caràcter econòmic i administratiu. En concret, s'estableixen ajuts destinats a les explotacions agràries que s'han vist afectades greument per la situació de sequera. També s'estableixen mesures urgents de control poblacional d'espècies cinegètiques, amb la finalitat de prevenir els danys causats per aquestes espècies, així com mesures en matèria de cooperatives amb secció de crèdit derivades de la situació de sequera, en matèria de prevenció, extinció d'incendis i salvaments i en l'àmbit del finançament dels serveis socials bàsics.

Sobre aquesta última qüestió, la Disposició final tercera modifica l’apartat 2 de l’article 62 de la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, que resta redactat de la manera següent:

"2. L'aportació de la Generalitat al finançament dels serveis socials bàsics s'ha de fixar en els seus pressupostos, d'acord amb el Pla estratègic de serveis socials. Aquesta aportació s'ha d'establir mitjançant un conveni quadriennal amb la corporació local titular de l'àrea bàsica de serveis socials que ha d'incloure la transferència per al finançament dels serveis socials bàsics de la cartera de serveis socials que presti l'ens local, inclosos els serveis socials experimentals promoguts pels ens locals que hagi autoritzat el departament competent en matèria de serveis socials, i aquelles altres transferències necessàries que s'acordin perquè els ens locals puguin desenvolupar les funcions pròpies dels serveis socials bàsics previstes en l'article 17. Aquesta aportació no pot ser inferior, en cap cas, al 66% del cost dels equips de serveis socials bàsics, dels programes i projectes i dels serveis d'ajuda a domicili i de teleassistència que el pla i la cartera estableixen per a l'àmbit territorial de cada àrea bàsica de serveis socials. En el cas dels serveis socials experimentals, s'ha de prendre com a referència el cost del servei que s'hagi justificat en la descripció del servei i que hagi estat autoritzat.”