28/07/2015

La Federació de Municipis de Catalunya es fa ressò de la primera Sentència a tot l’Estat espanyol en relació a les multes pels habitatges buits propietats dels bancs. Sentència que ha estat favorable a l’ajuntament de Terrassa davant la seva iniciativa d’obrir expedients sancionadors a les entitats bancàries que tenen habitatges buits per més de dos anys, basant-se la seva argumentació en l’aplicació de la Llei de l’Habitatge a Catalunya.
 
La resolució d’aquesta Sentència reconeix la difícil tasca que va assumir l’ajuntament de Terrassa per portar a terme el procediment administratiu que ha vingut treballant aquests últims anys, sent pioner en obrir expedients a entitats bancàries amb habitatges buits al seu municipi, que constaven de més de dos anys tancats, imposant multes coercitives per forçar a les entitats a ocupar els habitatges buits o bé cedir-los com habitatge social.
 
En els documents que trobareu a continuació podeu consultar el text de la Sentència que ha notificat el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 10 de Barcelona.