Marc Cadevall, director del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, ha participat com a representant de l’FMC en les activitats programades en el marc de la Missió Tècnica Internacional, de la Fira Municipàlia, en concret en els diàlegs que va tenir lloc dimarts passat sobre els reptes en la gestió dels Residus als Municipis






13/10/2015

Aquesta Missió Tècnica té com objectiu apropar la col·laboració i el coneixement d'experiències amb els municipis d'Amèrica Llatina. Avui s'iniciava la primera de les jornades d'aquesta Missió que durant tres dies buscarà mitjançant les ponències marcs, els diàlegs temàtics, i els tallers aportar solucions sostenibles que millorin la gestió dels governs locals, els quals han d'assumir nous reptes en el desenvolupament sostenible.

La primera de les Jornades que es van inaugurar el passat dimarts 13 d'octubre es van centrar en els reptes i solucions en la gestió dels residus per a les ciutats, així com també els reptes i solucions en la gestió de l'aigua i sanejament urbà. La jornada del 14 d'octubre es va centrar en la gestió de la mobilitat urbana, i la sessió de dijous 15, en la gestió de l'energia en les ciutats.

En la taula sobre els reptes de les grans i mitjanes ciutats, es van poder escoltar la intervenció per part de l'ajuntament de Terrassa, de Marc Cadevall, director del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat, que va compartir l'espai del diàleg amb els representants del municipi de San Pedro Sacatepequez, de Guatemala, els representants del Consorci de la Vega-Sierra Elvira, de la província de Granada, i l'Ajuntament de Mataró.

Cadascun dels municipis convidats a aquest diàleg va explicar la seva experiència en relació a la gestió dels residus. En la seva intervenció, Marc Cadevall va explicar com l'Ajuntament de Terrassa s'ha plantejat les estratègies de cara al 2020, en el marc del Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus. La representant del municipi Sant Sacatepequez de Guatemala va explicar com des del 2010 s'ha començat a treballar en el municipi per tirar en davant la Planta de Residus Sòlids. En el cas de l'Ajuntament de Mataró, els seus representants van explicar a grans trets com a partir d'un procés participatiu obert a la ciutadania s'han recollit les aportacions de la ciutadania com a millores a introduir en la gestió dels residus municipals.

En definitiva i com a conclusions tots quatre municipis treballen amb els reptes de reduir costos econòmics, valorant molt la participació ciutadana ja que sense aquesta col·laboració es fa més difícil poder complir amb els objectius marcats com és millorar el sistema de gestió de residus.