235 tècnics i electes locals s'han aplegat avui a la primera sessió del Seminari Tècnic Local 2017 organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya, per parlar sobre el planejament territorial i urbanístic, amb una conferència que posarà sobre la taula les causes que poden donar lloc a la nul·litat dels instruments de planejament






28/04/2017

La inauguració ha anat a càrrec del secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle; el director de l'Àrea de Presidència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Salvador Milà; i l'enginyer de camins, canals i ports i director del Seminari, Ramon Arandes.

A continuació, Manuel Táboas Bentanachs, president de la Secció 3a de la sala Contenciós-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha parlat sobre els defectes i les mancances dels instruments urbanístics que poden ser causa de la seva nul·litat.

La Llei de costes, sempre d’actualitat i més en aquests moments que inicia la seva tramitació la Llei sobre ordenació del litoral, i una visió sobre el RPUC i el MUC completen la sessió. Aquesta ponència va a càrrec de Pablo Molina Alegre, advocat del Despatx Garrigues.

Finalment, Ana Da Conceiçao Silvestre, arquitecta, informarà del Registre de planejament urbanístic de Catalunya (RPUC) i el Mapa urbanístic de Catalunya (MUC): l'estat actual i previsions de desenvolupament.

La segona sessió, el 19 de maig, se centrarà en la contaminació atmosfèrica i la corresponent al 12 de juny en la gestió de l’aigua urbana, incloent-hi una visita a la font Màgica de Montjuïc. El 14 de juliol, en la sessió dedicada a l’urbanisme s’abordaran tres temes de divers contingut però, alhora, de gran actualitat.

Després del parèntesi estival, al 22 de setembre tindrem una sessió dedicada a tres aspectes d’ampli abast en relació als projectes en el medi urbà, un element de referència de Barcelona. La sisena sessió, el 8 d'octubre, s’analitzaran aspectes relacionats amb la gestió urbanística, una de les matèries amb major demanda a les enquestes.

Les dues darreres sessions d’enguany se centraran en la gestió dels serveis urbans, el 3 de novembre, abordant un tema de gran actualitat com és la gestió sostenible i la economia circular en relació als RSU; i en la mobilitat, el 15 de desembre; sens dubte una de les àrees d’actuació dels municipis que més canvis està experimentant als darrers anys.