Un any més, el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya celebra la seva 9a Jornada d'Auditoria del Sector Públic, sota el lema 'Noves perspectives del sector públic'. Paola Gratacós, tinent d'alcalde de Parets del Vallès, intervé com a representant de l'FMC a la cloenda d’aquesta jornada, celebrada avui 19 d’abril






19/04/2018

La jornada, organitzada pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC), estava adreçada a professionals dels diferents òrgans de control intern i extern del sector públic, professionals d'àmbits de control d'entitats i empreses públiques i auditors i personals de firmes d'auditoria interessats en col·laborar en el control del sector públic.

En la inauguració, hi han participat Miguel Ángel Gimeno, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya; David Saldoni, president de l’ACM; i Antoni Gómez, president del CCJCC. En el decurs de l'acte, s'ha tractat, entre d'altres qüestions, la transparència de les Smart City, el nou pla comptable de la Generalitat de Catalunya, la nova llei de contractació; el nou règim de control financer de les entitats locals; i s’ha presentat l’estudi d'auditoria del sector públic a Espanya.

A la cloenda, han acompanyat Paola Gratacós, Jaume Amat, Síndic Major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, i Antoni Gómez, president del CCJCC.

Gratacós ha començat la seva intervenció agraint al Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya i a Daniel Faura, en aquests moments de renovació que esteu vivint, la seva col·laboració, la seva visió municipalista i, sobretot, la seva actitud personal. "No és fàcil conjuminar en segons quines responsabilitats el rigor i l’amabilitat alhora, i ell ho ha sabut fer".

També ha aprofitat l'ocasió per subratllar que" els municipis, els governs locals, hem fet molts dels deures que la situació economico-financera del conjunt del sector públic tenia fa nomes 5 anys i que hem estat capaços de generar un estalvi que ni les comunitats autònomes ni l’Administració general de l’Estat han estat capaces". Afegint que" avui només podem invertir 5.000 milions dels gairebé 18.000 del superàvit que hem generat en aquesta etapa de crisi".

Per últim, ha remarcat que "això és una mostra més de la qualitat dels governs locals a Espanya i que ens trobem en una posició rellevant en el diferencial de competitivitat a nivell europeu". I ha conclòs que "ens queda molt per fer, perquè tenim necessitats per atendre". "L'Agenda Local ha de tornar a la normalitat al nostre país. Necessitem garantir la cohesió, l'equilibri territorial i el desenvolupament econòmic que ens permeti generar la confiança en el futur que tots plegats necessitem".