Els nous criteris registrals per als establiments minoristes de l’alimentació
Presentació
La publicació del RD 191/2011, que modifica les condicions d’inscripció de les indústries alimentàries al Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA), ha comportat una simplificació administrativa i l’exclusió de la majoria d’activitats de venda minorista, exceptuant que subministrin a altres minoristes superant uns límits de marginalitat i àmbit geogràfic que la pròpia norma no estableix.
El Consell Rector de l’Agència de Protecció de la Salut acordava constituir una comissió tècnica interadministrativa formada per representants de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l’Agència de Protecció de la Salut (APS), amb l’objectiu d’arribar a un consens sobre els criteris per a la inscripció registral dels establiments minoristes de Catalunya.
L’acord representa un avenç important en l’harmonització de criteris registrals en l’àmbit de la venda minorista del sector de l’alimentació, en la transparència i simplificació dels tràmits que han de realitzar els titulars dels establiments i en la cooperació interadministrativa orientada a l’obtenció del registre d’establiments alimentaris d’àmbit autonòmic, entès com el sumatori dels establiments inscrits en el RSIPAC i els diferents registres municipals.
Objectiu
Donar a conèixer i facilitar la implementació a l’àmbit de l’Administració Local del document “Criteris registrals per als establiments minoristes d’alimentació de Catalunya”, aprovat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en el primer trimestre del 2012, i actualitzat en la sessió de setembre del Consell d’Administració de l’ASPCAT.
Destinataris
Tècnics municipals de l’àmbit de salut pública
Coordinació
Mercè Almirall, doctora en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona, tècnica de salut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya.
Docents
Júlia Duran i Neira, llicenciada en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona i directora de l’Institut de Seguretat Alimentària i Salubritat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.
Dolors Esponera Martín, llicenciada en farmàcia amb grau per la Universitat de Barcelona i cap de la Unitat de Seguretat Alimentària del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
Alba Llorens i Hidalgo, llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, diplomada en nutrició humana i dietètica pel centre d’Ensenyament Superior de Nutrició i Dietètica de la Universitat de Barcelona, i tècnica de salut pública de la Unitat de Seguretat Alimentària del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
Alba Pascual i Cardona, llicenciada en farmàcia, titulada superior de salut pública de la Generalitat de Catalunya, i cap de l’Àrea de d’Autoritzacions i Registres de l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 23 de novembre de 2012. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions es tindran en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre d’ajuntaments possible). La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari electrònic.
Edició 1 | Edició 2
Dates 4 de desembre de 2012
Durada 4 hores
Horari De 9.30 a 14.00 hores
Lloc de realitzacióFederació de Municipis de Catalunya Via Laietana, 33, 6è pis 08003 Barcelona
PlànolFMC.pdf
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.