Els nous criteris registrals per als establiments minoristes de l’alimentació



Els nous criteris registrals per als establiments minoristes de l’alimentació

 

Presentació

La publicació del RD 191/2011, que modifica les condicions d’inscripció de les indústries alimentàries al Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA), ha comportat una simplificació administrativa i l’exclusió de la majoria d’activitats de venda minorista, exceptuant que subministrin a altres minoristes superant uns límits de marginalitat i àmbit geogràfic que la pròpia norma no estableix.

 

El Consell Rector de l’Agència de Protecció de la Salut acordava constituir una comissió tècnica interadministrativa formada per representants de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l’Agència de Protecció de la Salut (APS), amb l’objectiu d’arribar a un consens sobre els criteris per a la inscripció registral dels establiments minoristes de Catalunya.

 

L’acord representa un avenç important en l’harmonització de criteris registrals en l’àmbit de la venda minorista del sector de l’alimentació, en la transparència i simplificació dels tràmits que han de realitzar els titulars dels establiments i en la cooperació interadministrativa orientada a l’obtenció del registre d’establiments alimentaris d’àmbit autonòmic, entès com el sumatori dels establiments inscrits en el RSIPAC i els diferents registres municipals.

 

Objectiu

Donar a conèixer i facilitar la implementació a l’àmbit de l’Administració Local del document “Criteris registrals per als establiments minoristes d’alimentació de Catalunya”, aprovat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en el primer trimestre del 2012, i actualitzat en la sessió de setembre del Consell d’Administració de l’ASPCAT.

 

Destinataris

Tècnics municipals de l’àmbit de salut pública

 

Coordinació

Mercè Almirall, doctora en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona, tècnica de salut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya.

 

Docents

Júlia Duran i Neira, llicenciada en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona i directora de l’Institut de Seguretat Alimentària i Salubritat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Dolors Esponera Martín, llicenciada en farmàcia amb grau per la Universitat de Barcelona i cap de la Unitat de Seguretat Alimentària del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Alba Llorens i Hidalgo, llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, diplomada en nutrició humana i dietètica pel centre d’Ensenyament Superior de Nutrició i Dietètica de la Universitat de Barcelona, i tècnica de salut pública de la Unitat de Seguretat Alimentària del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

Alba Pascual i Cardona, llicenciada en farmàcia, titulada superior de salut pública de la Generalitat de Catalunya, i cap de l’Àrea de d’Autoritzacions i Registres de l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


Inscripcions

El termini d’inscripció finalitza el dia 23 de novembre de 2012. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions es tindran en compte la cobertura territorial (s’afavorirà la participació del màxim nombre d’ajuntaments possible). La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari electrònic.

Edició 1 | Edició 2


Dates 4 de desembre de 2012

Durada 4 hores

Horari De 9.30 a 14.00 hores


Lloc de realització

Federació de Municipis de Catalunya
Via Laietana, 33, 6è pis
08003 Barcelona

Plànol

FMC.pdf