Intervenció administrativa sobre la cadena alimentària en l'àmbit local



Descarregar

programa en PDF

 

 

Intervenció administrativa sobre la cadena alimentària en l'àmbit local

 

Objectius

 

• Capacitar els tècnics de salut pública municipal per desenvolupar les seves funcions i responsabilitats en matèria de seguretat alimentària en el marc del nou sistema integral d’intervenció pública en la cadena alimentària a Catalunya.

 

• Conèixer els principis i fonaments de la normativa en matèria de seguretat alimentària.

 

• Distingir els àmbits de responsabilitat i competencials de les diverses administracions i organismes en matèria de seguretat alimentària i els seus mecanismes de cooperació.

 

• Conèixer els instruments de gestió del risc aplicables per l’autoritat sanitària en l’àmbit municipal.

 

Destinataris

 

Tècnics de salut pública dels ens municipals amb funcions i/o responsabilitats en matèria de seguretat alimentària.

 

 

Programa

 

6/2/2008

 

Principis generals de la reglamentació comunitària en l’àmbit de la salut alimentària

Lluís Picart, cap de l’àrea de Salut Alimentària del Departament de Salut

 

Pla de Seguretat Alimentària. Elements de planificació. Actuacions de vigilància i control alimentaris

Vicenç Fernández, responsable del Pla de Seguretat Alimentària de Catalunya de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària

 

Programes de vigilància i control analític

Júlia Duran, directora de l’Institut de seguretat alimentària i salubritat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

 

 

13/02/2008

 

Aspectes competencials i jurídics de la Intervenció Administrativa

Agustí Codina, tècnic de l’àrea Jurídica de l'Agencia de Protecció de la Salut

 

 

Registre i autorització sanitària d’empreses alimentàries. Autorització i inscripció en el Registre Sanitari d'Indústries (RSIPAC/RGS)

Carme Richarte, responsable de Registre Sanitari de l’àrea d'autoritzacions i registres  del Departament de Salut

 

Autorització sanitària de funcionament d’establiments minoristes que comercialitzen carns fresques i derivats

Pilar Perez, tècnica de salut d’inspeccions de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

 

Control  sanitàri d’establiments de restauració

Margarita Serrat, tècnica de protecció de la salut de l’Ajuntament de Mollet del Vallès

 

 

20/02/2008

 

Tècniques de control oficial: Inspecció i auditoria

Àngels Soriano, tècnica de l'Agència de Protecció de la Salut

 

Flexibilitat en l'avaluació de sistemes d'autocontrol dels establiments, APPCC, prerequisits i guies de bones pràctiques d'higiene

Laura Cabedo, tècnica del Servei de veterinària de salut pública del Departament de Salut

 

Autoritat sanitària. Aplicació de mesures cautelars

Carolina Ruiz, responsable d'Assumptes Jurídics del Servei Regional de Salut a Barcelona de l'Agència de Protecció de la Salut 

 

27/02/2008

 

Alertes alimentàries: Sistema d'intercanvi ràpid d'informació

Montserrat Cortada, Responsable de programes  d'higiene dels establiments alimentaris de l'àrea de Salut alimentària de l'Agència de Protecció de la Salut 

Actuacions en cas d'alertes alimentàries

Juan José Andrés,  tècnic de protecció de la salut de l’Ajuntament de Cardedeu

 

L'ús d'eines de comunicació i difusió en la comunicació del risc i consells a la població

Loreto Rubio, professora de l’Institut de Gestió Pública d’ESADE i sòcia directora de GAPS INNOVA i SINERGIA VALUE

 


Inscripcions

El termini d’inscripció finalitza el dia 21 de novembre del 2007. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions es tindrà en compte la cobertura territorial, afavorint la participació del màxim nombre d’ajuntaments possible, i l’ordre de recepció d’aquestes. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat

Edició 1 | Edició 2


Dates 28, 29 i 30 de novembre del 2007

Durada 15 hores

Horari 9 a 15 hores


Lloc de realització

Federació de Municipis de Catalunya
Via Laietana, 33 6è 1a
08003 Barcelona

Institut d’Estudis de la Salut (IES)
Agència de Protecció de la Salut

Plànol

FMC.pdf