Objectius
• Capacitar els tècnics de salut pública municipal per desenvolupar les seves funcions i responsabilitats en matèria de seguretat alimentària en el marc del nou sistema integral d’intervenció pública en la cadena alimentària a Catalunya.
• Conèixer els principis i fonaments de la normativa en matèria de seguretat alimentària.
• Distingir els àmbits de responsabilitat i competencials de les diverses administracions i organismes en matèria de seguretat alimentària i els seus mecanismes de cooperació.
• Conèixer els instruments de gestió del risc aplicables per l’autoritat sanitària en l’àmbit municipal.
Destinataris
Tècnics de salut pública dels ens municipals amb funcions i/o responsabilitats en matèria de seguretat alimentària.
Programa
6/2/2008
Principis generals de la reglamentació comunitària en l’àmbit de la salut alimentària
Lluís Picart, cap de l’àrea de Salut Alimentària del Departament de Salut
Pla de Seguretat Alimentària. Elements de planificació. Actuacions de vigilància i control alimentaris
Vicenç Fernández, responsable del Pla de Seguretat Alimentària de Catalunya de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Programes de vigilància i control analític
Júlia Duran, directora de l’Institut de seguretat alimentària i salubritat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona
13/02/2008
Aspectes competencials i jurídics de la Intervenció Administrativa
Agustí Codina, tècnic de l’àrea Jurídica de l'Agencia de Protecció de la Salut
Registre i autorització sanitària d’empreses alimentàries. Autorització i inscripció en el Registre Sanitari d'Indústries (RSIPAC/RGS)
Carme Richarte, responsable de Registre Sanitari de l’àrea d'autoritzacions i registres del Departament de Salut
Autorització sanitària de funcionament d’establiments minoristes que comercialitzen carns fresques i derivats
Pilar Perez, tècnica de salut d’inspeccions de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Control sanitàri d’establiments de restauració
Margarita Serrat, tècnica de protecció de la salut de l’Ajuntament de Mollet del Vallès
20/02/2008
Tècniques de control oficial: Inspecció i auditoria
Àngels Soriano, tècnica de l'Agència de Protecció de la Salut
Flexibilitat en l'avaluació de sistemes d'autocontrol dels establiments, APPCC, prerequisits i guies de bones pràctiques d'higiene
Laura Cabedo, tècnica del Servei de veterinària de salut pública del Departament de Salut
Autoritat sanitària. Aplicació de mesures cautelars
Carolina Ruiz, responsable d'Assumptes Jurídics del Servei Regional de Salut a Barcelona de l'Agència de Protecció de la Salut
27/02/2008
Alertes alimentàries: Sistema d'intercanvi ràpid d'informació
Montserrat Cortada, Responsable de programes d'higiene dels establiments alimentaris de l'àrea de Salut alimentària de l'Agència de Protecció de la Salut
Actuacions en cas d'alertes alimentàries
Juan José Andrés, tècnic de protecció de la salut de l’Ajuntament de Cardedeu
L'ús d'eines de comunicació i difusió en la comunicació del risc i consells a la població
Loreto Rubio, professora de l’Institut de Gestió Pública d’ESADE i sòcia directora de GAPS INNOVA i SINERGIA VALUE
Inscripcions
El termini d’inscripció finalitza el dia 21 de novembre del 2007. La inscripció és gratuïta i el nombre de places és limitat. Per a la selecció de les inscripcions es tindrà en compte la cobertura territorial, afavorint la participació del màxim nombre d’ajuntaments possible, i l’ordre de recepció d’aquestes. La formalització de la inscripció es farà per mitjà del formulari que trobareu al web de la Federació: www.fmc.cat
Edició 1 | Edició 2
Dates 28, 29 i 30 de novembre del 2007
Durada 15 hores
Horari 9 a 15 hores
Lloc de realitzacióFederació de Municipis de Catalunya Via Laietana, 33 6è 1a 08003 Barcelona
Institut d’Estudis de la Salut (IES) Agència de Protecció de la Salut
PlànolFMC.pdf
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.