• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'Índex de Maduresa Digital, una eina per ajudar a la transformació de les administracions locals
L'Índex de Maduresa Digital, una eina per ajudar a la transformació de les administracions locals


Les administracions locals necessiten una solució clau en mà que els permeti avaluar el seu procés de canvi amb un mínim esforç i els faciliti la presa de decisions el més encertades possibles, per assolir la seva transformació digital amb èxit. Per donar resposta a aquesta necessitat, l'AOC ha elaborat aquest índex

19/07/2021

La transformació digital és un viatge a llarg termini que implica canvis molt complexos. Es tracta d’un procés que abasta la tecnologia, els procediments, les habilitats, l’organització i la cultura de les administracions. En aquest context és essencial la gestió del canvi, que inclou accions com avaluar l’eficiència i l’eficàcia de les iniciatives de digitalització, mesurar l’evolució del canvi, identificar els punts forts i els punts febles, crear una cultura de les dades basada en l’evidència i aprendre de les millors pràctiques.
 
Aquesta iniciativa de l’AOC pren com a referència la famosa cita "El que no es mesura, no es pot millorar” de Lord Kelvin, i dóna resposta a l’afirmació de l’OCDE: "la mesura és crucial per a l’elaboració de polítiques basades en l’evidència; ajuda a identificar la necessitat d’una intervenció política, augmenta la rendició de comptes, i millora l’avaluació de l’eficiència i l’eficàcia de les accions polítiques”.
 
Amb la metodologia de l’Índex de Maduresa Digital les administracions locals disposen d’informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació i els permet decidir prioritats per avançar en el seu procés de transformació digital.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC