• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
La nova estació de la Sagrera centra la sessió d'avui del Seminari Tècnic Local
La nova estació de la Sagrera centra la sessió d'avui del Seminari Tècnic Local


La Federació de Municipis de Catalunya celebra avui una nova sessió del Seminari Tècnic Local, dedicada específicament a la construcció de la nova estació de la Sagrera, com s'ha hagut de coordinar la remodelació del sistema ferroviari i de transport públic, i com s'ha promogut i gestionat la transformació urbanística derivada de les obres. La sessió inclou una visita d'obres per part dels assistents

08/10/2021

Joan Baltà Torredemer, director general de Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) en la seva intervenció ha detallat als assistents del Seminari Tècnic Local com s’ha portat a terme tot el projecte de la construcció de l’estació Barcelona Sagrera Alta Velocitat, des de la redacció dels projectes fins a l’execució de les obres. Ha explicat com el Ministeri de Foment, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona van subscriure un conveni de col·laboració l’any 2002 per desenvolupar infraestructures ferroviàries; i d’aquest conveni es va crear BSAV. La previsió és que amb aquest projecte Barcelona tindrà una nova Diagonal verda de 8 km que unirà el Besòs amb el mar. Les instal·lacions ferroviàries soterrades generen un nou espai central; i així també s’integren els districtes i l’element urbà i metropolità més significatiu: el parc.

En definitiva, serà una estació per a 50 milions de viatgers, amb intercanviador de Rodalies, metro, alta velocitat, autobusos urbans, interurbans, taxi, bicicletes i vehicles privats (s’ha previst que les autopistes i les rondes estiguin directament connectades a l’estació a través de dos túnels subterranis). A més, es preveu que una nova identitat urbana creixerà al voltant de l’estació en connectar barris històricament separats pel ferrocarril amb nous desenvolupaments urbans i amb un nou parc.

Els assistents a aquesta sessió del Seminari han pogut gaudir d’una visita d’obres a la nova estació al final del matí.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació STL
Informació sessió 17 de setembre
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC