Una trentena d’activitats formen part de la cinquena edició del 'Temps d’Avellana,' el programa d’actes que posa en valor la fruita seca de referència al territori i que creix cada any en nombre d’entitats i institucions implicades en l’organització, que ja superen les trenta. Inaugurat oficialment a la Llotja de la Cambra de Reus, la programació s’estén fins al mes de desembre amb activitats a les comarques tarragonines i gironines. La Diputació de Tarragona hi col·labora un any més, en el marc del suport que la institució presta al sector agroalimentari de la demarcació






10/10/2022

L’acte oficial d’inauguració ha comptat amb la participació, entre diverses personalitats relacionades amb el sector, de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; del director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Àngel Xifré; de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; del vicepresident del patronat de la la Llotja de Reus, Isidre Guinjoan; de la coordinadora de l’Oficina Tècnica de l’Avellana i consultora en Turisme i Cultura d’Eurecat, Eva Martínez; de la presidenta de la Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus, Ester Gomis; i en representació de l’Associació d’Organitzacions de Productors d’Avellana, Josep Moragas.

En la seva intervenció, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha explicat que a banda de difondre el consum d'aquest producte i generar activitat al sector, "el suport al Temps d’Avellana i a altres iniciatives de caràcter agroalimentari contribueixen a la nostra lluita contra el despoblament rural”, que també aborden impulsant l’habitatge, les comunicacions físiques i digitals, l’emprenedoria o la transició energètica "per augmentar les oportunitats i el benestar de les persones dels nostres pobles i ciutats”.