En el marc del projecte SIRCLES es preveu crear, a través de les diferents experiències pilot que es desenvoluparan a Catalunya i altres països, un centenar de llocs de treball adreçats a col·lectius en situació de risc. A Catalunya es farà un prova pilot a Vila-seca, on es posarà en marxa una instal·lació de tractament comunitari de fracció orgànica provinent de càmpings, hotels i restaurants. El projecte està finançat per la Unió Europea en el marc del Programa ENI CBC Med de cooperació entre països mediterranis






11/03/2021

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) serà el soci principal d’un nou projecte finançat per la Unió Europea, anomenat SIRCLES que explora noves oportunitats d’ocupació adreçades a col·lectius en situació de risc aplicant el model d’economia circular, especialment en la gestió dels residus orgànics. En total, es preveu es preveu crear 107 llocs de treball en els diferents països participants.

Així mateix, a banda de la tasca en l’àmbit de la inserció laboral, el projecte també promou l’emprenedoria entre col·lectius en situació de risc mitjançant beques per a nous negocis relacionats amb la gestió de la fracció orgànica i l'agricultura.

El projecte SIRCLES (Suport d'oportunitats d'Economia Circular per a l'Ocupació i la Inclusió Social) es desenvoluparà entre el 2021 i el 2023 i està finançat per la UE en un 90%, amb una assignació de 3,4M€ a través del programa de cooperació entre països mediterranis ENI CBC Med 2014-2020.

A Catalunya en concret es desenvoluparà una experiència pilot a Vila-seca amb la posada en marxa d’una instal·lació de tractament comunitari de fracció orgànica provinent de càmpings, hotels i restaurants. Col·laboraran en aquest projecte l’Ajuntament, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya, Mas Carandell i Hotels H10.