Els dos finalistes catalans l'Ajuntament de Terrassa ha obtingut el guardó d'or i la Generalitat de Catalunya el premi de plata en la categoria especial de promoció de la inclusió LGTBIQ






08/05/2023

La Comissió Europea ha distingit a la ciutat de Terrassa amb el guardó d'or als Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat 2023 en la categoria d'autoritats locals amb més de 50.000 habitants, en una cerimònia que va tenir lloc el passat 27 d'abril a Brussel·les. En concret, Terrassa ha quedat per davant de les ciutats de Brussel·les i d'Helsinki, que s'han endut els guardons de plata i de bronze respectivament. En concret, el jurat dels premis, organitzats per la Comissió Europea, ha distingit Terrassa «per les seves iniciatives i polítiques al voltant de la diversitat. Terrassa ha demostrat una estratègia intersectorial i transversal sòlida. La ciutat compta amb la infraestructura institucional per aplicar aquesta estratègia amb sistemes positius de compromís mitjançant organismes de participació que impliquen la societat civil». Més informació (aquí).

El Govern de Catalunya també ha estat distingit amb el Premi Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat per les seves polítiques en favor de la igualtat de les persones LGBTI+. En concret, s'ha endut el premi de plata en la categoria especial de promoció de la inclusió LGTBIQ. El premi fa un reconeixement especial a la incorporació de la igualtat com un eix de l'acció de govern i destaca la creació del Departament d'Igualtat i Feminismes i de la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+. El guardó també fa un reconeixement al desplegament de la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral LGTBI de Catalunya (Xarxa SAI), que ja compta amb 114 serveis arreu del país. 

La Comissió Europea va crear l'any 2022 aquests premis per reconèixer la feina de les autoritats locals en la defensa de la igualtat i la diversitat i l'esforç per ser inclusius per a totes les comunitats, així com els esforços per garantir que tothom rebi el mateix tracte i gaudeixi dels seus drets com a ciutadanes i ciutadans.


Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 2 de maig 2023.