Que tindran com a destí la formació de 3.137 persones que hauran de finalitzar amb èxit un curs d'almenys 150 hores






25/01/2024

El Ministeri d'Indústria i Turisme ha publicat la Resolució de 29 de desembre de 2023 de la Secretaria d'Estat de Turisme, que publica al BOE l'Acord de la conferència Sectorial de Turisme que fixa els criteris de distribució, així com el repartiment del crèdit destinat a la línia de finançament per a projectes del Pla de Competències Digitals en Turisme, per un import total de 54 milions d'euros, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons Next Generation EU.  

L'objectiu és reforçar les competències digitals dels treballadors, donant suport a la digitalització de les pimes mitjançant accions dirigides a sectors específics, en aquest cas, el sector turístic.  

Per a la distribució dels ajuts, la proposta de territorialització considera la xifra d'ocupació turística en cada comunitat autònoma. En el cas de Catalunya la quantitat assignada és de 8.754.604,81 euros, que representa un 16,21% dels 54 milions d'euros pressupostats. Aquest pressupost s'haurà de destinar a la formació de 3.137 persones que hauran de finalitzar amb èxit un curs d'almenys 150 hores.  

Els destinataris finals del programa de competències digitals per a l'ocupació en el sector turístic són les pimes, treballadors i joves relacionats amb aquest sector.  

Les actuacions de formació hauran d'haver finalitzat al segon semestre de 2026

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 23 de gener 2024.

Més informació al web (aquí).