• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Implantació de canals de denúncia als ajuntaments: experiències, recomanacions i novetats normatives
Implantació de canals de denúncia als ajuntaments: experiències, recomanacions i novetats normatives


L'Oficina Antifrau celebra una jornada on hi participaran representants d'ajuntaments pioners en la implantació d'una bústia de denúncies i es reflexionarà sobre el mandat de la Directiva europea de protecció dels alertadors. La sessió en línia tindrà lloc dijous 21 d'octubre de les 9:30 a les 11:00 hores

08/10/2021

És necessari que els ajuntaments tinguin un canal intern, adaptat a la nova normativa? Com queden afectats els ajuntaments petits i mitjans? Quin paper han de jugar els ens supramunicipals? Quins aspectes pràctics cal considerar en la implantació d'aquests canals? Les alertes, han de ser anònimes o confidencials?

La Directiva (UE) 2019/1937, de protecció de les persones alertadores, imposa al sector públic l'obligació de comptar amb un canal de denúncia. Altres normes, en matèria de protecció de dades o de gestió de fons Next Generation, també contemplen els sistemes interns de detecció.

Aquestes i altres qüestions seran debatudes i reflexionades a la taula rodona que organitza l'Oficina Antifrau de Catalunya sobre la 'Implantació de canals de denúncia als ajuntaments: experiències, recomanacions i novetats normatives', on tothom es pot inscriure per seguir-ho virtualment. En aquesta sessió, coneixerem l'experiència de diferents ajuntaments que han estat pioners en la implantació d'una bústia de denúncies, i compartirem les recomanacions d'Antifrau elaborades a partir del criteri d'experts i dels estàndards internacionals.

La sessió, on es compartiran experiències i recomanacions sobre altres normes, en matèria de protecció de dades serà presentada per Joan Xirau, director adjunt de l'Oficina Antifrau de Catalunya i moderada per la cap de Relacions institucionals de la mateixa, Lourdes Parramon, comptarà amb la participació de: Rosa Ma Sánchez, directora de Serveis d'Anàlisi, òrgan gestor de la Bústia Ètica i de Bon Govern de l'Ajuntament de Barcelona; Dora Padial, Síndica de Greuges de Lleida; Charo Bravo, tècnica de Transparència i Bon Govern de l'Ajuntament de Sabadell; Ona Martínez, regidora de Transparència i Qualitat de l'Ajuntament de Terrassa; i Carles Anson, coordinador de la Unitat de Govern Obert, Transparència i RSC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Aquí podeu fer les inscripcions.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC