• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Manifest unitari del 25N: La lluita per una vida lliure de violències és cada dia
Manifest unitari del 25N: La lluita per una vida lliure de violències és cada dia


El Govern de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, l'Ajuntament de Barcelona i la Delegación del Gobierno en Catalunya renovem el nostre ferm compromís per erradicar les violències masclistes i consensuem el Manifest 25N (Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones), que adjuntem en aquesta informació

Volem que totes les accions i actes que es generen al voltant d’aquesta data s’estenguin a tots els dies de l’any, posant èmfasi en les accions individuals i comunitàries, que són fonamentals en l’erradicació de les violències masclistes


25/11/2021

En un món cada cop més accelerat i canviant hi ha estructures que es resisteixen, com les causes que generen tots els tipus, formes i àmbits de les violències masclistes, i hi ha formes que evolucionen i altres que sorgeixen o es reconeixen, com així ha succeït amb la reforma que modifica i amplia la Llei de dret de les dones a l’erradicació de les violències masclistes. Aquesta reforma introdueix noves formes de violència i nous àmbits com la violència obstètrica, la violència física o psicològica contra les persones que donen suport a les víctimes de violència masclista, la violència vicària, la violència digital, a més de reconèixer la violència que es produeix en espais de la vida pública i política. Cal destacar també l’impacte i la indignació que ens generen les violències sexuals.

Amb el manifest volem reiterar tot el suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l’amenaça d’unes agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure. Les violències sexuals atemptant al principi de llibertat individual.

Tot i avançar en la identificació i visibilització de totes les violències masclistes queda un llarg camí en la conscienciació social de les mateixes, perquè dins el ventall de reaccions la negació i l’actitud defensiva continua sent la més habitual per part dels homes. Però volem emfatitzar totes aquelles accions que constitueixen font de suport i resiliència per a les supervivents, aquelles que demostren compromís i implicació, aquelles que demostren coratge i ètica, que acompanyen des de l’autodeterminació i fan sentir a les supervivents que "no estan soles”, abans, durant i després de qualsevol agressió masclista.

Davant de totes aquestes violències masclistes tenim un gran repte: actuar de forma estructural i preventiva i comptar amb tota la població i tots els territoris. Que les dones gaudeixin de vides lliures i dignes, en qualsevol dels espais i àmbits ha de ser l’eix de qualsevol societat democràtica i les institucions que la componen.

Relacionats:

/ DOCUMENTS
Manifest-25N.pdf


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC