• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL: 3 prioritats clau per a la transformació de les administracions locals i regionals
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL: 3 prioritats clau per a la transformació de les administracions locals i regionals


ODS número 16: Pau, justícia i institucions sòlides
Si des del món local volem donar resposta a l'augment de necessitats dels ciutadans en un context com el que estem vivint des de fa anys de limitacions pressupostàries, la reforma de les administracions municipals és més una necessitat que una oportunitat. La crisi de la COVID-19, amb un increment molt notable del protagonisme de les noves tecnologies i de la virtualització de moltes funcions, no ha fet altra cosa que posar sobre la taula la urgència de la modernització


22/02/2021

Aquest procés de transició envers unes administracions modernes i tecnificades té 3 grans àmbits d'intervenció:

- La transformació digital i l'automatització: digitalització de processos, eliminació del paper, automatització de tasques, catàleg de serveis públics en línia, etc.

- La inversió en infraestructura tecnològica: plataformes integrades, tecnologia al núvol, software que permeti la connexió a distància, etc.

- La implicació dels ciutadans: per identificar les oportunitats de millora, per tenir en compte les necessitats dels diferents col·lectius, perquè coneguin les noves possibilitats d'interacció amb l'administració, etc.

Una bona manera d'abordar aquest ambiciós projecte és: 1) adquirint una solució tecnològica que sigui fàcilment escalable i 2) començant per microprocessos que generin "rendiments" immediats. Això possibilita que es puguin percebre ràpidament els efectes positius dels procés de transformació i, per tant, convèncer a més treballadors/es públics "a favor de la causa".
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC