• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Construcció de polítiques de Noves Oportunitats amb joves. Les Escoles de Noves Oportunitats: un repte per a la Llei d'FP
Construcció de polítiques de Noves Oportunitats amb joves. Les Escoles de Noves Oportunitats: un repte per a la Llei d'FP


Una jornada presencial pel divendres 29 d'octubre de 2021, que començarà a les 12:30 hores al CaixaFòrum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8), organitzada per la Fundació El Llindar, entre altres

06/10/2021

Davant de les altes xifres d'abandonament escolar (17%), fracàs educatiu (20%) i atur juvenil (40%), és urgent un canvi en les polítiques educatives i d'ocupació adreçades a joves. En aquest context, les Escoles de Noves Oportunitats esdevenen una peça clau. Així ho demostra un estudi realitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona. En paral·lel, la nova Llei de Formació Professional té l'oportunitat de contribuir a reduir l'abandonament escolar, fomentar l'èxit educatiu i l'ocupació juvenil.

Qui són i com treballen les Escoles de Noves Oportunitats? Quin paper pot tenir la Llei de Formació Professional en aquest àmbit? Quin podria ser l'encaix entre aquestes escoles i la nova llei? Aquestes i altres qüestions es debatran en el transcurs de la jornada.

Amb aquest programa:

- Benvinguda institucional, a càrrec de Montserrat Buisán Gallardo, Directora Corporativa de Programes Socials de la Fundació 'la Caixa' i Núria Cuenca León, secretària general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

- Escoles de Noves Oportunitats de Catalunya, presentació de l'estudi: El model d'Escoles de Noves Oportunitats: una peça clau del sistema educatiu per garantir l'èxit escolar, a càrrec d'Aina Tarabini-Castellani Clemente, professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

- Taula rodona: Joves de les Escoles de Noves Oportunitats, les Escoles de Noves Oportunitats un repte per a la Llei d'FP amb:
· Àngel Luis Miguel Rodríguez, director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya (*).
· Juan José Torres López, director general del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) (*).
· Ricard Bellera i Kirchhoff, secretari de Treball, Economia i Estudis de CCOO de Catalunya.
· Eva Gajardo i Rodríguez, secretària d'Igualtat i Formació Professional d'UGT.
· Sílvia Miró Martín, directora de l'Àrea de Treball de PIMEC.
· Manuel Rosillo López, president de la Comissió de Formació de Foment del Treball.
Amb la moderació de Fabian Mohedano i Morales, president del Consell Català de Formació Professional.      
(*) Pendent de confirmació.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Inscripcions


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC